Welcome To 'Aqilah Najwa's Blog. This girl is just another girl who is trying to change herself better than she was back then. I'm chasing for the hereafter love. Well, lets chase the jannah and Allah's love together :) .

Tuesday, August 9, 2016

A new beginning.

Assalamualaikum. Grolas grolas amigos.



So UPU result was announced yesterday. Everyone was nervous as the clock ticked. Semua orang berharap untuk mendapatkan kos yang terbaik dan sesuai dengan minat masing-masing. But you know, Allah is always the Great Planner of all. Whatever the result was, semuanya bergantung kepada Allah.

Results were announced on 12. Sharp, tepat pukul 12, lepas jemur kain di ampaian, aku buka website upu.
Damn, error. Cuba sekali lagi. Alhamdulillah lepas. Tapi blank pula page tu.
Told myself, sabar qilah. Alhamdulillah, after reloading it, lepas juga ke website.

I, myself was shocked.
Tak sangka dapat tawaran. Yes, I'm serious. Tak sangka.
Because I repeated Biology's paper.
Aku baca di facebook, ada senior tu kata, if you repeat paper, you takkan dapat tawaran. So, the senior was wrong. Rezeki Allah di mana-mana, percaya tu.
Kalau Allah kata jadi, maka jadilah.

Insya Allah, pada 28/8 ni aku akan mendaftarkan diri di Universiti Malaysia Terengganu, dalam bidang Matematik Kewangan. Alhamdulillah, ada dalam list kursus yang aku minta. Pilihan kelima hehehehe.

Tengok kengkawan dapat tawaran bagus-bagus, macam wina- medic in uitm, dini- dentistry in um, amni- chemistry in uitm(tapi tercampak jauh ke sarawak tu ha hahaha), nurin- technopreneur in utem(which i never heard about it, mesti best), farina- geology in ukm and so many more!

I pray to Allah,
to ease our journey.
May He bless us always.
Keep a good company(s) around us,
lead us on the right paths,
always keep positivities with us,
and don't let us astray from Him.

Bismillah for degree life. Best of luck, everyone!
Post a Comment