Welcome To 'Aqilah Najwa's Blog. This girl is just another girl who is trying to change herself better than she was back then. I'm chasing for the hereafter love. Well, lets chase the jannah and Allah's love together :) .

Thursday, December 22, 2011

Dearest Awak ,

Assalamualaikum

Penghargaan

For more infomation, visit Dr Cinta Punye Blog :)
"Aku pasti sangat bersedih andai aku bisa dibuka hijab untuk melihat perlakuanmu kini, pemakaianmu, dan akhlakmu. Entahlah, dari dulu sehingga sekarang, aku sukar menerima lelaki yang memakai seluar pendek sehingga menampakkan aurat mereka. Aku sedang menjaga auratku juga dari terlihat oleh orang yang tidak sepatutnya, yang bukan halal bagiku. Aku sangat dukacita andai kamu yang aku tidak tahu siapa mudah patah hati dalam perjuangan menegakkan syiar di jalan Allah. Aku tidak mahu kamu mudah berputus asa, kerana aku akan sentiasa mendoakan kamu yang aku sendiri tidak tahu siapa sentiasa bersemangat menjulang panji-panji agama. Semoga kamu bisa menjadi seperti Asadullah." Bingkisan Part 1.
"Bakal zaujku,
Bukan aku tidak mahu mengenalimu siapa. Aku tahu, Allah telah memberikan tarikh waktunya. Namun, aku khuatir, jika aku mengetahui siapa kamu secepatnya, bimbang aku tak mampu menjaga hati. Terkadang aku merasakan aku punya dua personaliti. Itu yang ku takuti. Bimbang personaliti memakan diri. Memusnah diri. Kadang orang senang dengan ku, kadang ada juga yang kurang senang denganku atau juga mungkin ada cakap-cakap kurang manis dibelakangku yang mungkin aku tidak tahu. Aku tahu, kamu tidak mampu membantuku, kerana kamu masih belum kenal siapa aku. "  Bingkisan Part 2.
"Terngiang-ngiang lagu wanita yang dinyanyikan oleh dehearty. Pasti aku terharu jika engkau tujukan lagu ini buatku kelak. Aku akan menunggu. Doakan aku. Aku mohon. Doakan aku kuat. Doakan aku setia denganmu. Doakan aku tetap cinta denganmu. Doakan aku mencintai Dia lebih dari segalanya. Doakan aku tabah dalam segalanya. Doakan aku ceria sentiasa. Doakan aku supaya aku terpelihara. Doakan aku cepat sembuh. Doakan agar aku sentiasa dalam rahmat-Nya dan redha-Nya. Dan doakan agar aku sentiasa terpelihara dalam hidayah-Nya. " Bingkisan Part 3.


Monday, December 19, 2011

Mereka bertunang, tapi tetap menjaga :')

Assalamualaikum :)


First of all, congrats to this kakak atas pertunangan dia :D dan kepada semua yang telah mendirikan masjid, teguh-teguhkanlah masjid tu ya.....jangan sampai bergegar arasy, okay mudah-mudahan tak :) Hmmmm, I'm speechless after watching this video :


I am so Overwhelmed you know?!
Note: Air mata saya tidak jatuh, tapi saya paksa untuk jatuh. Kejamkah saya? I dont think so.
"Sometimes parents' choice are always the best. Yeah I said SOMETIMES, not ALWAYS"
Okay, #InMyWishList I wish that my future husband will do this for me when he'll propose me and we'll get engaged! Hahaha Okay beranganlah jauh jauh~ Hahaha #EffectOfReadingTooMuchLoveNovels n.nV

Assalamualaikum :D

Tuesday, December 13, 2011

Dari ustaz

Assalamualaikum,


"Seindah hiasan adalah wanita solehah, yang akan membahagiakan syurga di dalam rumah tangga"-Inteam

"Kepada wanita, bahawasanya Islam TIDAK MEWAJIBKAN pun anda untuk bertudung. Tapi Islam MEWAJIBKAN kita SEMUA untuk MENUTUP AURAT. Tak kisahlah nak pakai LANGSIR ke, SELIMUT ke, KARPET atau TUDUNG SAJI, TOPI KELEDAR, PENUTUP BOTOL KICAP, sekalipon. JANJI RAMBUT TERTUTUP dan dilabuhkn ke dada. Islam itu mudah, janganlah kita menyukarkannya"
-Ustaz Zul Afkar Al-Husna :)
Short but simple and nice. So meaningful and santai~ 
Assalamualaikum Warahmatullahiwabarakatuh <3

Sunday, December 11, 2011

Pakai, tak pakai? Depends.

Assalamualaikum,




Aku berjalan-jalan di shopping complex sekitar Kuala Lumpur bersama parents aku. Kami berjalan mengikut rentak kaki melangkah, haha okay “Eh asal doh ayat skema? “Suka hati aku lah! Okay continue.. Then I met my friends and we were like Oh hai! Long time no see and blablabla. Yes, LONG TIME NO SEE. HAHA like who cares?

Wanna know who I met?
 
They’re ; Mardhi, Aida (Wait, since when they do outing together? *shockingfaceandwannahavesomeslapLOL.jpg*), Sheda, Zulaa and Shud. They all were wearing a beautiful flowering blouse, a long skirt (Very beauty) and me is speechless. WHY THEY ARE WEARING LIKE THAT, THOU? It’s so Klise. Yes klise. Many people wore liddat just want other attention. You do no know klise? Google it, bruh :D Hihihihi *sengihnampakgigibajetputih.jpg* ….and shawl.

And then, our conversation starts after all of us were talkin with air (silent),

Me : Apa kauorang buat kat sini?

Mardhi : Main basikal, kau taktau eh kat sini ada tempat main basikal free? *mukamenyampah*

Me : OH YEKE?! Kat mana? Tingkat berapa? Eh kena bayar tak? Kau biar betul?

Aida : ‘Aqilah, dah free tu means, tak kena BAYAR lah! Apalah bengong sangat kau ni?? Actually, kitorang saja lepak-lepak kat sini, *whispering* cari boyfriend..huhu

Me : Ohh…………………..

Sheda : Okaylah weh, kitorang bla dulu :D Bye!

Me : Assalamualaikum. *with big smile face*

Them : Waalaikumussalam.



Perlahan je diorang jawab, hahaha padan muka. But why cari boyfriend sampai jauh ke KL ni? Hello, budak Bangi pun ramai yang handsome what? Korang je yang tak menjelajah Bangi lagi…..asal aku dah laa *mukatakmalu.jpg* Why? Why? Why? What they do is questioning me, and I can’t stand the Double U-Hash-Wai words in my mind.


Ah lantak lah diorang nak buat apa, yang kau sibuk tu apahal? Kau nak jadi macam diorang?

No, aku taknak jadi macam diorang, diorang kawan aku….


15 minutes later…..dengan parents aku taktau ke mana, aku pulak taktau nak pergi mana..aaaaa what shall I do? Then, aku ternampak lagi budak 5 orang tu, alahai, budak perempuan 5 orang tadi tu, kawan-kawan aku. And I just not sure what ai saw or is it just an imagination. What I saw is, 2 of ‘em are not wearing their hijab. Hamboi, dah cantik-cantik pakai tadi, sekarang dah melayang dah tutup kepala tadi? Banyok kauuu..


Pastu, terserempak dengan aku, boleh pulak buat muka bodho. Aku lempang free doh.


Kring! Kring! Kring! kring!


Bunyi macam bunyi loceng, aku mencari di mana bunyi tu datang.


Oh dah pukul 6.51 dah….Eh 6.51? Aku tak solat subuh lagi!


Okay rupa-rupanya tadi mimpi. I thought it was real. So now, y’guys, my point here is, Kenapa mesti pakai tudung hanya mengikut trend? Ya, trend. Mula-mula pakai penuh, then pakai tutup leher still tutup rambut, and then pakai sanggul tinggi-tinggi, pakai macam pakai scarf sahaja, pakai baju yang neck closed. Lepas itu, mulalah nampak jambul sedikit demi sedikit sehinggalah mula menampakkan rambut mereka.
Semoga awak semua mendapat hidayah daripada Allah, dan sentiasa dalam barakahNya :')

Weh, kenapa pakai kalau tak ikhlas? Nawaitu mesti betul. So, think of it carefully :) No hate!Assalamualaikum, xx

p/s : I had bought Ombak Rindu Original Version ; Novel! Hahaha Be jelloooo~ Can't wait for online version at malaymoviesfull.blogspot.com :) and for the Compact Disk(CD) too, I know diaorang akan keluarkan tak lama lagi, sekejap lagi.......Hahaha